توضیحات

تاریخچه رشته مچ اندازی

تاریخچه پیدایش و ظهور مچ اندازی را می‌توان متعلق به مصر باستان دانست؛ زیرا نقاشی‌های دیواری متعددی در غارهای مصر منشأ ورزش مچ اندازی را در حدود 2000 سال قبل از میلاد مسیح را نشان می‌دهد. رشته مچ اندازی مدرن بر اساس یک بازی بومی آمریکایی ساخته شده است. روزنامه‌نگاری به نام بیل سوبرانز این رشته ورزشی را در سال 1952 در سالن جیلاردی در پتالوما Petaluma، کالیفرنیا California پایه‌گذاری کرد. پس از آن مسابقات سکوها و سالن‌های بزرگ‌تر پتالوما Petaluma میزبانی شد. این مسابقات همچنین در سال 1969 در شبکه جهانی ورزش ای بی سی ABC از تلویزیون پخش شد.

 

آداب

این ورزش در دنیا به‌عنوان کشتی بازو یا Arm Wrestling شناخته می‌شود؛ مچ اندازی اغلب ورزشی سنتی و تفننی دانسته می‌شود؛ ولی این ورزش این روزها به ورزشی حرفه‌ای و با قوانین مشخص تبدیل شده که در گوشه‌وکنار دنیا هواداران بسیاری دارد.

 

قوانین مچ اندازی

ممکن است با خود فکر کنید مچ اندازی یک ورزش ساده به نظر برسد؛ اما این‌طور نیست؛ این رشته نیز مانند هر رشته ورزشی دیگر دارای قاعده و قوانین منحصربه‌فرد خود است.

مسابقات رشته مچ اندازی میان دو بازیکن برگزار می‌شود؛ هر یک از بازیکنان یکی از دست‌هایش را بر روی سطحی صاف قرار می‌دهد. آرنج دستی که قرار است از آن برای انجام مسابقه استفاده شود باید خم شده و با سطح در تماس قرار گیرد. هدف این مسابقه رساندن دست حریف بر روی سطح است و برای این کار شما باید از مقرراتی پیروی نمایید.

    • شانه‌های هر یک از دو بازیکن باید قبل از شروع مسابقه در حالتی صاف قرار داشته باشد و آن مشت باید بسیار نزدیک به شانه قرار بگیرد.
    • مسابقه تنها زمانی آغاز می‌گردد که داور مسابقه بگوید "آماده، شروع"
    • اگر هر یک از بازیکنان دست خود را به بدنش برساند اعلام خطا می‌شود و مسابقه ازسرگرفته خواهد شد.
    • درصورتی‌که مچ دست به هر دلیلی باز شود دست‌های دو بازیکن به یکدیگر بسته خواهد شد.
    • اگر داور مسابقه امکان دهد که مچ دست و یا بازوی هر یک از بازیکنان آسیب ببیند می‌تواند حریف را جریمه کند.
    • اگر آرنج بازیکن از جای خود تکان بخورد و برای خود موقعیتی را به دست آورد آن‌گاه اعلام خطا خواهد شد و این به داور مسابقه بستگی دارد تا مسابقه را سر گیرد.
    • درصورتی‌که هر یک از دو بازیکن در به‌دست‌آوردن مچ موفق نشود آن‌گاه داور بازی مچ خود را به دست آنها خواهد داد که اصطلاحاً "مچ داور" گفته می‌شود. پس از آن که مچ داور داده شد هرگونه حرکتی مستقیماً منجر به بروز خطا می‌گردد.
    • خم‌کردن مچ دست تنها در زمانی مجاز است که مسابقه آغاز گردیده باشد؛ به این عمل "قلاب انداختن" می‌گویند.

 

تمرینات مچ اندازی

به‌منظور افزایش بخت خود در برد مسابقات این ورزش لازم است تا شما تمرین زیادی داشته باشید؛ با دوستان و آشنایان خود مچ بیندازید و به‌مرورزمان سبک خود را برای پیروزی در مسابقه پیدا کنید.

توجه داشته باشید اگر شما یک بازیکن راست‌دست هستید اطمینان حاصل کنید که پای راست خود را در جلو قرار داده‌اید. یکی از تکنیک‌های خوب این است که تلاش نمایید تا پاهای خود را در حد امکان از حریف خود به‌دور نگه دارید؛ این کار به شما این امکان را می‌دهد تا از قدرت و نیروی بیشتری برخوردار شوید.

 

خطرات مچ اندازی

شایع‌ترین خطری که ورزشکاران این رشته را تهدید می‌کند آسیب مچ دست است؛ همچنین رگ‌به‌رگ شدن، شکستن انگشت‌ها و آسیب به رباط دست از عوارض این رشته ورزشی پرطرف‌دار است.

 

تکنیک‌ها

استفاده از تکنیک‌های مچ اندازی می‌تواند احتمال موفقیت شما را تا حد زیادی افزایش دهد؛ در ادامه تعدادی از این تکنیک‌ها را توضیح می‌دهیم.

  • تکنیک تاپ رول

تکنیک تاپ رول متکی بر اهرم ساختن بر روی حریف به‌وسیله محکم نمودن مچ دست بر روی انگشتان وی است. بر خلاف دیگر تکنیک‌ها این تکنیک هیچ‌گونه تأکیدی بر روی استفاده از قدرت زیاد ندارد. در عوض باز کردن دست که در نتیجه محکم نمودن مچ دست بر روی انگشتان دست حریف است برتری خوبی به ورزشکار در مسابقه می‌دهد. در این جاگرفتن دست در موقعیتی بالاتر از وضعیت حریف نقشی کلیدی بازی می‌کند. بیرون آوردن انگشتان دست از دستان حریف اندک‌اندک اما مطمئناً در به‌دست‌آوردن برتری بر حریف کمک می‌نماید.

 

  • تکنیک هوک

تکنیک هوک برای قفل نمودن حریف در حالتی به کار می‌رود که وی شانس بسیار کمی برای مقابله داشته باشد. در این حرکت فرد باید مچ دست خود را بپیچاند و کنترل دست حریف خود را به دست آورد. زمانی که مچ دست با موفقیت پیچانده شود، فرد باید با استفاده از وزن بازوی خود شروع به اعمال فشار نماید. بازو باید در نزدیکی بدن جمع شود تا این که کنترل از دست نرود. افرادی که از کف‌دستی پهن و بزرگ‌تر برخوردار هستند به نسبت دیگر افراد در به‌کارگیری این تکنیک بهتر عمل می‌کنند؛ ازاین‌رو آنها قادر خواهند بود تا به‌آسانی دست حریف خود را بخوابانند.

 

  • تکنیک فشار

به‌کارگیری تکنیک فشار بسیار ساده است؛ بااین‌وجود درصورتی‌که از این تکنیک به طور صحیح استفاده نشود احتمال اثر عکس نشان‌دادن این حرکت وجود خواهد داشت. کسانی که از بالاتنه و عضلات پشت بازوی قوی برخوردار هستند باید استفاده از تکنیک فشار را مدنظر قرار دهند. این امر بستگی به این دارد که شما تا چه میزان قدرت حریف خود را ارزیابی می‌کنید. برای اجرای حرکت فشار، فرد باید در گرداندن کف دست حریف خود به سمت بالا سریع عمل نماید. دست‌ها باید به طور هم زمان وارد عمل شوند تا بتوانید دست بالایی را بالاتر از دست حریف خود قرار دهید. زمانی که کشتی‌گیر به چنین وضعیت رسید تنها یک کار پیش روی خواهد ماند، یعنی به‌کارگیری فشار بالاتنه و دست‌ها بر روی دست حریف.

 

قهرمانان

قهرمان مچ اندازی جهان

    • مارک فلیکس

قهرمان مچ اندازی ایران

مهدی عبد الوند از قهرمانان غیور ایرانی ورزش مچ اندازی است که توانسته به مقام نایب‌قهرمانی کاپ جهانی رشته مچ اندازی دست پیدا کند.

 

«برای شناخت دیگر رشته های ورزشی کلیک کنید: انواع ورزش‌ها»

 

دسته بندی ها

ممکن است شما علاقه مند باشید به